Skip to content

Werkwijze

Via het inschrijfformulier kunt u uw wensen kenbaar maken. Wij komen daarna heel graag bij u thuis voor een kennismakingsgesprek. Zo zien we ook de thuissituatie en kunnen we nog meer inschatten en rekening houden met uw wensen. 

De bemiddeling
Met de informatie die wij hebben gekregen hebben van u gaan wij op zoek naar een fijne gastouder die bij jullie past. Hoe snel er een gastouder gevonden wordt die bij jullie past hangt niet alleen af van het aanbod van gastouders, maar ook van jullie wensen en van het aantal uren en dagen dat jullie de gastouderopvang nodig hebben.
De bemiddeling
De kennismaking
Als wij een gastouder hebben gevonden, dan stellen wij deze aan u voor. U krijgt de gegevens van de gastouder en er kan een kennismakingsgesprek ingepland worden. Dit gebeurt bij de gastouder thuis. Tijdens dit gesprek maakt u kennis met de gastouder en u bespreekt samen met de gastouder de wensen en verwachtingen. Het is belangrijk dat het klikt met u en uw kind(eren) en dat er vertrouwen is van beide kanten. Na het kennismakingsgesprek krijgt u en de gastouder bedenktijd om te bepalen of jullie door willen gaan met de opvang. Als de klik en vertrouwen van beide kanten positief zijn plannen we een koppelingsgesprek. Als het niet “klikt” tussen u en de gastouder, zoeken wij verder naar een andere gastouder.
De kennismaking
De koppeling
Is de kennismaking goed verlopen en jullie zijn enthousiast, dan is de koppeling met u en de gastouder een feit. Er wordt dan met u en de gastouder een “Overeenkomst van opdracht” gemaakt en ondertekend. In deze overeenkomst worden onder andere de afspraken over de opvangdagen en tijden, belangrijke informatie en de tarieven van de opvang opgenomen. Tijdens het kennismakingsgesprek zijn allerlei zaken rond de opvang besproken. Dit wordt nu ook vastgelegd. Er worden bijvoorbeeld afspraken gemaakt over huisregels, voeding, slapen, huisdieren, buiten spelen, vervoer en activiteiten. Gastouderbureau Madeleintje legt al deze afspraken vast in de toestemmingsformulieren die hoort bij de “Overeenkomst van opdracht”. U en de gastouder ontvangen deze overeenkomst en een kopie van de afspraken en toestemmingsformulieren. Deze zijn ook terug te vinden in Portabase onder de "downloads". Voor Portabase krijgt u een eigen persoonlijke inlog.
De koppeling
De proefperiode
Er geldt een proefperiode van 1 maand. In de proefperiode wordt bekeken of uw kind zich prettig en veilig voelt in bij de gastouder. Ook is het contact dat opgebouwd wordt tussen ouder en gastouder heel belangrijk. Gastouderbureau Madeleintje zal in deze periode telefonisch contact met zowel de ouder als de gastouder opnemen over hoe het gaat. Na de proefperiode volgt een persoonlijke evaluatiegesprek, waarin alle bovengenoemde punten aan de orde komen en ook kunnen afspraken zo nodig bijgesteld kunnen worden.
De proefperiode
Evaluatie en begeleiding
Gastouderbureau Madeleintje blijft u en de gastouder begeleiden, ook na de bemiddeling en de proefperiode. Ook zal er ieder jaar een evaluatie volgen om te horen of u als ouder tevreden bent over de geboden gastouderopvang en om eventueel nieuwe afspraken te maken. Als u tussendoor vragen, wijzigingen of problemen heeft met betrekking tot de gastouderopvang kunt u altijd contact opnemen met Gastouderbureau Madeleintje.
Evaluatie en begeleiding

Vul het formulier in als u vragen heeft
over onze gastouders of onze werkwijze.

× APP ONS!