Skip to content

Personenregister kinderopvang

In maart 2018 is het personenregister kinderopvang (PRK) in werking gegaan en moet iedereen die woont of werkt op een plek waar kinderen worden opgevangen zich daarin inschrijven. Zo kan de overheid iedereen die op een opvangplek aanwezig is continu screenen, met als doel een veiliger kinderopvangomgeving voor de kinderen.

 Wie moeten zich inschrijven in de gastouderopvang? 

Iemand is structureel aanwezig als hij of zij minstens 1 keer in de 3 maanden minimaal een half uur tijdens opvanguren op de opvang locatie is. Dat geldt bijvoorbeeld voor de tuinman, schoonmaakster, de buurvrouw die wekelijks tijdens opvanguren op bezoek komt of vrienden en vriendinnen van volwassen huisgenoten en/of kinderen die regelmatig tijdens opvanguren over de vloer komen. Al deze personen moeten zich inschrijven in het register. Alle mensen die in het personenregister moeten komen te staan, kunnen zich met DigiD inschrijven via duo.nl/personenregisterkinderopvang.

De persoon die zich inschrijft in het PRK moet zelf het VOG-kenmerk toevoegen. Het VOG-kenmerk vindt u op uw Verklaring Omtrent Gedrag. Zodra u bent ingeschreven laat u het Gastouderbureau Madeleintje weten. Wij loggen daarna in en koppelen de ingeschreven personen aan Gastouderbureau Madeleintje.

Zo wordt het iedereen duidelijk wie er met kinderen werken of wie er met kinderen in aanraking komen en dragen we met zijn allen bij aan een veilige opvangomgeving binnen de gastouderopvang.

Mocht u vragen hebben over het personenregister of u heeft hulp nodig, laat het ons gerust weten. We helpen u graag!

Vul het formulier in als u vragen heeft
over onze gastouders of onze werkwijze.

× APP ONS!