Skip to content

OVER ONS

”Wij wonen in de regio. Daardoor zijn wij altijd dichtbij. Dichtbij ouders en gastouders voor raad en daad, advies of luisterend oor”


Wij zijn Sebastiaan en Maaike.
Samen zijn wij het team achter gastouderbureau Madeleintje. We werken met ons hart, met heel veel kennis en ervaring en hebben een grote betrokkenheid bij gastouders, ouders en kinderen. Daardoor zijn wij volledig op de hoogte van wat er op de gastouderopvang plekken speelt.
We zijn aan het werk daar waar de kinderen worden opgevangen.
We werken samen met een betrokken groep gastouders, verspreid door Brabant Zuid-Oost.
We hebben regelmatig contact met onze gastouders. Maar dit geldt ook voor het contact met de vraagouders.Is er iets aan de hand?
Dan moet er geen drempel zijn om dit bij ons bespreekbaar te maken. Je brengt namelijk je kostbaarste bezit naar de gastouder
Persoonlijke aandacht vinden wij dus erg belangrijk, daarom staan wij altijd klaar voor overleg en advies. Als ouders wil je de beste opvang voor je kind(eren).
De meeste ouders vinden het prettig om eerst met ons bureau kennis te maken. Want naast een goede klik met een gastouder is een goed gevoel bij een gastouderbureau ook heel belangrijk.

Maaike stelt zich graag aan u voor

Ik ben Maaike en ik woon in Mierlo-Hout in Helmond. Ik ben getrouwd met Sebastiaan en samen zijn wij de trotse ouders van Yoran (2003), Fleur (2006), Brechtje (2007), Mees (2009), Jip (2011), Polle (2013), Phileine (2016), Madelief (2017), Binck (2019)Teddie (2021) en kleine Lou (2023). Jullie lezen het goed, we zijn een bewust en gewenst liefdevol groot gezin en daar genieten we ontzettend van met elkaar.

Voordat Gastouderbureau Madeleintje geboren werd  heb ik gewerkt in de kraamzorg, als pedagogisch medewerker op een kinderdagverblijf en peuterspeelzaal en als gastouder.

Onze eigen ervaring als gastouder zorgt ervoor dat wij de mooie kanten, maar ook de  uitdagingen van het vak kennen.

 Ik kan echt oprecht met heel mijn hart zeggen dat de gastouderopvang het mooiste beroep is wat er bestaat.  Het is zo fijn om de kindjes een warm, leerzame fijne en veilige omgeving te bieden, dat ze met een lach binnen komen en stralend weer naar huis gaan zodat de ouders met een fijn en goed gevoel kunnen werken. 

De gastouderopvang doet echt niet onder de kinderdagverblijven, sterker nog de gastouderopvang geeft kinderen nog meer de ruimte en de veilige basis om zichzelf te kunnen zijn en op een veilige en vertrouwde manier te kunnen ontwikkelen. De gastouderopvang is heel vertrouwd voor een kindje. Er is altijd persoonlijke aandacht voor ieder kindje omdat de kleinere kindaantallen overzichtelijker en kleiner zijn dan op een kinderdagverblijf. De kinderen hebben altijd dezelfde vertrouwde gezicht en als er iets is met je kindje of met jouw gezin dan ben je gelijk bij het juiste luisterend oor waar je je vertrouwd en veilig bij voelt. Daardoor zijn de lijnen korter voor de juiste hulp en/ of begeleiding van de gastouder en het gastouderbureau. Wat ook heel belangrijk en waardevol is dat  de persoonlijke afspraken beter af te stemmen is met de gastouder. Waar een kinderdagverblijf zijn eigen regels heeft, kunnen ouders met een gastouder vaak veel meer overleggen wat ze belangrijk vinden binnen de opvoeding en verzorging.  Er is veel meer aandacht voor zorg op maat en de afstemming daarvan.

Al met al is de gastouderopvang een heel persoonlijk, uniek en een hele professionele manier van kinderopvang in Nederland,  wat we moeten koesteren!  

Wat ik zo fijn, waardevol en belangrijk vind binnen Gastouderbureau Madeleintje dat ik als geen ander weet weet hoe het voelt als ouder en als gastouder hoe de praktijk is bij de collega gastouders. Vanuit deze ervaring en kennis kan ik goed inleven en aanvoelen bij de collega gastouders, ouders en de kindjes Zo kan ik nog meer  de juiste begeleiding en ondersteuning op maat bieden. 

Ik heb vanuit mijn werkervaring binnen de kinderopvang, kraamzorg en vooral als moeder Gastouderbureau Madeleintje opgestart.

Wat ben ik trots en dankbaar dat Gastouderbureau Madeleintje is geboren. We kunnen nu echt na meerdere jaren groeien en bloeien zeggen dat Madeleintje is opgebloeid waar we voor staan en wat we willen uitdragen:

“Alle kindjes verdienen tijdens de opvang  de beste mogelijkheden, uitdaging, warmte en liefde om te kunnen groeien en bloeien in hun eigen ontwikkeling.

Een veilige, warme en uitdagende plek is de belangrijkste basis voor ieder kind”.

Samen met de aangesloten gastouders bieden we iedere dag met heel veel liefde voor dit mooie vak, met veel ervaring , met de juiste scholing en vooral met heel veel toewijding de veilige plek waar kinderen in hun eigenheid en vertrouwen kunnen opgroeien naar de persoon wie ze willen en mogen zijn! 

Madeleintje is een gastouderbureau waar de gastouderopvang voor bedoeld is: kwaliteit bieden binnen de kinderopvang met veel persoonlijkheid, betrokkenheid en transparantie.  Dit doe ik vanuit mijn hart, kennis  en met veel passie en overgave. 

Door de werkervaring en als moeder kan ik mij goed inleven in de gastouder maar ook in de ouder. Ik weet als geen ander hoe het is als moeder om het vertrouwen aan een professional te geven die de zorg tijdens het werken overneemt over je kinderen. 

 Ik heb daar als moeder ook echt in moeten groeien. Wat heb ik zelf veel tranen gelaten bij de eerste opvangdagen, eerste kleuter schooldagen. Zelfs de stap naar de middelbare school van onze oudste kinderen moest ik echt wel even slikken. Vertrouwen, openheid en de persoonlijkheid is hierin zo belangrijk om hierin te kunnen groeien.

Ik heb de afgelopen jaren veel kennis en ervaring opgebouwd en ik blijf mij elke dag weer inspireren en leren door kinderen, gastouders en ouders. Ook blijf ik mij uitdagen door middel van nieuwe scholingen en cursussen. 

Want ook ik raak nooit uitgeleerd binnen de kinderopvang en ook  ik blijf net zoals de kinderen groeien en bloeien. Daardoor kan ik gastouders, vraagouders en de kinderen nog beter begeleiden en ondersteunen.

Korte lijnen en persoonlijk contact zorgen voor een fijne en kwalitatieve samenwerking met de gastouder en de ouder. Ik ken de gastouders goed en de gastouders kennen mij goed. Iedere ouder en ieder kindje zie ik persoonlijk. Ik ben betrokken bij iedere fase van de gastouderopvang en geef  aan ouders en gastouders de complete ondersteuning en begeleiding. Wat ook heel belangrijk is dat ik veel aandacht en tijd besteed aan kwaliteitscontrole.

Naast mijn werkzaamheden bij Gastouderbureau Madeleintje houd ik me graag bezig met ons gezin. We gaan graag eropuit in de natuur, zoals wandelen in de bossen en met z’n allen fietsen in de omgeving. De kleine kindjes gaan dan in de bakfiets en de grotere kinderen fietsen zelf op hun eigen fiets. Inmiddels zijn de oudste kinderen zo groot dat ze niet altijd meer mee gaan door een bijbaantje en/of sporten.

Ze worden steeds zelfstandiger. En voor mij als moeder blijft het stukje loslaten nog steeds moeilijk. Kennis en gevoel liggen niet altijd op 1 lijn en ik denk voor velen herkenbaar.

We gaan 1x per jaar op vakantie naar de bergen. Ons hele gezin kijkt daar altijd naar uit. Heerlijk wandelen in de natuur, dammetjes maken van steentjes in de bergmeertjes en heerlijk picknicken aan het water of op ander mooi plekje.

Thuis zijn we veel in de tuin te vinden. Heerlijk tuinieren in de moestuin en spelen met de kinderen. We hebben ook konijntjes en kippen in de tuin. Die verzorgen we samen met de kinderen. De diertjes zijn door al het geknuffel en de verzorging heel tam en lief. Ook houd ik heel veel van muziek. Ik heb van kind af aan jarenlang zelf muziek gemaakt met de saxofoon. Naar concerten gaan of lekker thuis muziek luisteren doe ik ook graag. Met de kinderen en de gastkinderen is muziek maken, samen zingen en dansen een terugkerend thema. Verder onderneem ik regelmatig leuke activiteiten met vriendinnen.  

Inmiddels is Madeleintje gegroeid tot een warm, persoonlijk, professioneel en actief  gastouderbureau waarbij de kwaliteit, professionaliteit en persoonlijke begeleiding hoog in het vaandel staat, waarbij wij al “onze” kinderen, vraag- en gastouders persoonlijk kennen. 

Sebastiaan stelt zich graag aan u voor

Mijn naam is Sebastiaan en ik ben de man van Maaike.
Naast dat ik vader ben van ons fantastisch mooi en groot gezin ben ik door de gastouderopvang van mijn vrouw in contact gekomen met dit mooie beroep. Naast mijn werkzaamheden als gastouder, mag ik ook na het behalen van mijn ‘diploma bemiddelingsmedewerker’ gastouders, ouders en kinderen begeleiden via Madeleintje.
Samen met Maaike wil ik meer betekenen voor gezinnen en gastouders. Ik wil gastouderopvang graag positiever en professioneler op de kaart zetten, want dat verdienen de gastouders. De gastouderopvang is de meest professionele en persoonlijkste vorm van kinderopvang en dat mag gezien worden!
Korte lijnen en persoonlijk contact vind ik samen heel belangrijk.
We kennen alle gastouders goed en ze kennen ons goed. Ook iedere ouder en ieder kindje zien of spreken we geregeld. Dat is heel waardevol want we kunnen dan de juiste begeleiding geven wat nodig is.
Wat Madeleintje zo mooi en puur maakt is dat wij als gastouderbureau betrokken zijn bij iedere fase van de opvang. Vanuit daar kunnen we ook gastouders, kinderen en ouders de complete ondersteuning, advies en begeleiding geven.
We hebben beide veel ervaring op de werkvloer binnen de kinderopvang en natuurlijk als ouders. Daardoor kunnen we samen goed verplaatsen in het werk van de gastouder en verplaatsen in wat ouders belangrijk vinden voor de opvang van hun kindje.
 
Dankjewel

Wij willen iedereen bedanken voor alle vertrouwen die ze ons iedere dag geven. Want Gastouderbureau Madeleintje werkt niet alleen, maar werkt elke dag met veel plezier samen met gastouders, kinderen en ouders!

En juist de gastouders maken de gastouderopvang mogelijk. Zoals ieder kindje uniek is is ook elke gastouder uniek. De gastouders verdienen dat ze gezien mogen worden en dat dit mooie beroep nog meer erkend en gezien gaat worden!

“Vanuit mijn ervaring als kraamverzorgster, pedagogisch medewerker, moeder, gastouder, vraagouder en bemiddelingsmedewerker, ben ik vanuit mijn hart en vanuit mijn kennis Gastouderbureau Madeleintje gaan starten.
Door de (werk)ervaring en verschillende scholingen kan ik mij goed inleven en heb ik veel kennis en ervaring opgebouwd. Daardoor kan ik gastouders, vraagouders en de kinderen goed begeleiden en ondersteunen.”

U kunt van Gastouderbureau Madeleintje verwachten dat wij u goed informeren over alles rondom de gastouderopvang .

We nemen de tijd om al uw wensen en verwachtingen goed in kaart te brengen en zullen u persoonlijk bijstaan en begeleiden. Onze werkwijze en visie is heel helder, open, persoonlijk, eerlijk en overzichtelijk.

Gastouderbureau Madeleintje levert kwalitatief hele goede, betrouwbare, veilige, persoonlijke en betaalbare kinderopvang samen met de gastouders die aangesloten zijn bij Madeleintje. 

VISIE

“Elk kind heeft zijn eigenheid, het maakt hem of haar tot wie hij of zij is”

Bij Gastouderbureau Madeleintje staat het belang van het kind altijd voorop. Ieder kind is een uniek persoon en heeft een eigen tempo van ontwikkelen. Het karakter en vermogen van een kind zullen bij ons altijd gerespecteerd worden en op de eerste plaats staan. Een kind moet altijd serieus genomen worden. Een kind is er van nature op uit om te ontdekken en te onderzoeken. Dat proces heet leren. Ieder kind doet dat op zijn eigen manier, ieder kind zal dat op zijn eigen manier verwerken en moet hiervoor alle ruimte krijgen.

De omgeving en de activiteiten horen ook bij de ontwikkeling van het kind, zo krijgt elk kind de kans om zich als eigen persoon te kunen ontwikkelen en zijn/haar eigen fantasie te gebruiken. De gastouder die aangesloten is bij Gastouderbureau Madeleintje zal altijd de kinderen blijven stimuleren, motiveren en aanmoedigen in de ontwikkeling maar zal daarbij nooit de eigenheid van het kind uit het oog verliezen. Het ene kind heeft meer behoefte aan stimulatie, motivatie,  afwisseling of uitdaging dan het andere kind. Dit zal serieus genomen worden en als uitgangspunt dienen tijdens de gastouderopvang van het kind. Een kind moet de mogelijkheid krijgen om uit te groeien en bloeien tot een uniek en echt eigen persoon met respect voor anderen en zichzelf. Gastouderbureau Madeleintje helpt hierbij door haar gastouders pedagogische begeleiding, advies en goede cursussen/scholingen te geven.

“Baby’s zo klein en kwetsbaar
Eigenheid

Groter groeien van baby naar kleuter

Eigenheid

Leren op speelse wijze

Eigenheid

Interesse wekken, samen ontdekken

Dansen en springen

Eigenheid

Niets is zo mooi als de eigenheid van ieder kind!”

Vul het formulier in als u vragen heeft
over onze gastouders of onze werkwijze.

× APP ONS!