Skip to content

Kinderopvangtoeslag

Kinderopvangtoeslag is een tegemoetkoming in de kosten van de kinderopvang.

Om kinderopvangtoeslag te krijgen, moeten u en uw eventuele toeslagpartner allebei werken of op weg zijn naar werk. U kunt de toeslag ook krijgen als u niet werkt, maar een opleiding volgt of uw kansen op werk vergroot door bijvoorbeeld een re-integratietraject te volgen via UWV of de gemeente. Ook moet uw kind naar een geregistreerde kinderopvanginstelling gaan.

Gastouderbureau Madeleintje is een geregistreerd in het LRK register. 

Regels gastouderopvang

Maximaal aantal uur opvang per jaar

U ontvangt kinderopvangtoeslag in verhouding tot uw werkuren. Bij dagopvang (0-4 jaar) wordt de kinderopvang tegemoetkoming berekend over maximaal 140% van uw werkuren. Om een voorbeeld te geven : bij een contract van 10 uren per week mag u maximaal 14 uren opgeven bij de belastingdienst voor de kinderopvangtoeslag. Voor buitenschoolse opvang wordt de kinderopvang tegemoetkoming berekend over maximaal 70% van de werkuren. Dit betekent dat bij een contract van 10 uren maximaal 7 uren mogen worden opgegeven bij de belastingdienst voor de kinderopvangtoeslag.

Hoe werkt kinderopvangtoeslag?

Gastouderbureau Madeleintje staat altijd voor u klaar voor advies, begeleiding en informatie over de aanvraag en/of wijzigingen van en over de kinderopvangtoeslag.

Vul het formulier in als u vragen heeft
over onze gastouders of onze werkwijze.