Kindercoachpraktijk Praatjes met Pom

Kindercoachpraktijk Praatjes met Pom

Als kindercoach en pedagogisch professional helpt Ravi Heuzinkveld kinderen en hun ouders.
Ze blijft de kinderopvang en dan de gastouderopvang in het bijzonder, een warm hart toedragen. Door haar jarenlange ervaring in dit vakgebied heeft zij gezinnen mogen ontmoeten waarbij het soms even niet zo vanzelfsprekend verliep. Een kind zit zichzelf af en toe een beetje in de weg en heeft de vaardigheden nog niet om dit op eigen houtje op te lossen.
Om de signalen die door deze kinderen worden gegeven eerder op te merken en hier gehoor aan te geven, onderhoud Ravi als kindercoach een warm contact met Gastouderbureau Madeleintje. Wij staan dagelijks midden in het leven van gezinnen en kunnen een hulpvraag hierdoor snel herkennen.
Op deze manier dragen we een gezamenlijke visie uit:

“Een kind is er van nature op uit om te ontdekken en te onderzoeken. Dat proces heet leren. Ieder kind doet dat op zijn eigen manier, ieder kind zal dat op zijn eigen manier verwerken en moet hiervoor alle ruimte krijgen.”

Ravi stelt zich graag voor:

Ik ben Ravi Heuzinkveld (1975), getrouwd met Martijn en moeder van drie kinders.
Tijdens mijn studie tot sociaal cultureel werker heb ik me geprofileerd in het werken met vluchtelingenkinderen.
Samen met hen ben ik poppen gaan maken.
Ik heb mogen ervaren wat een (hand)pop voor een kind kan betekenen.
De pop vertelde (tijdens een poppenvoorstelling voor de ouders) het verhaal van het kind.
Er ontstond een innige, vertrouwd voelende verbinding (identificatie) tussen de kinderen en hun pop.
Alsof ze “van een afstand” naar hun eigen verhalen keken en zichzelf op die manier moed in konden spreken, troost ervaarden en zich konden verbazen over hoeveel “de pop” eigenlijk wel niet kon.
De samenwerking met deze kinderen is voor mij de aanleiding geweest om kinderen te willen coachen met een handpop als pedagogisch hulpmiddel.
 
Als pedagogisch professional heb ik ruim 13 jaar gewerkt binnen de kinderopvang.
Ik heb kinderen van alle leeftijden mogen stimuleren en ondersteunen in hun ontwikkeling. Mijn ervaring is dat kinderen vele “talen” spreken om hun gevoelens en gedachten te uiten.
 
Als kindercoach geef ik kinderen graag handvatten om, naast wat ze al zo goed zèlf kunnen, nieuwe vaardigheden te ontwikkelen.
 
Humor, kennis, herkenning, speelsheid, ervaring èn een goed ontwikkelde intuïtie vormen voor mij hierin de leidraad.
 
Kindercoachpraktijk Praatjes met Pom is een op zichzelf bestaand bedrijf en geen onderdeel van Gastouderbureau Madeleintje.